In timpul unei zile aglomerate, poate deveni usor sa te concentrezi asupra gandurilor negative. S-ar putea sa te simti obosit, suprasolicitat si stresat de toate cererile care vin in contradictie cu timpul tau. Ca rezultat, gandurile negative isi pot face aparitia in mintea ta.
Daca te numeri printre cei care gandesc pozitiv este perfect pentru starea ta de spirit si ai putea fi surprins chiar sa afli ca ea poate fi, de asemenea, buna pentru sanatatea ta. Cercetarile au demonstrat ca gandirea pozitiva poate avea o mare varietate de beneficii, de la imbunatatirea increderii in sine si bunastarea efectiva la cresterea sanatatii fizice si psihologice.
Deci, ce puteti face pentru a elimina gandurile negative si a le inlocui cu o perspectiva mai pozitiva? Puteti apela cu incredere la psihart.ro. Chiar daca nu sunteti un optimist innascut, sunt lucruri pe care le puteti face pentru a dezvolta abilitatile de gandire pozitiva si culege unele dintre beneficiile de gandire pozitiva.
Focuseaza-te pe ganduri
Pentru a deveni un ganditor pozitiv, este nevoie sa inveti cum sa-ti analizezi cu adevarat gandurile. Fluxul subconstientului poate face dificila concentrarea asupra ta, mai ales daca introspectia nu este punctul tau forte. Cand va confruntati cu o situatie dificila, incercati sa observati cum percepeti ceea ce se intampla.
Te-ai angajat intr-o autosugestie negativa? Te critici in permanenta pe tine sau pe altii? Aceasta gandire negativa reprezinta un obstacol major, dar identificarea acestor ganduri este primul pas in depasirea lor.
Unele dintre cele mai comune tipuri ale gandirii negative implica concentrarea pe aspectele nedorite ale unei situatii. De exemplu, sa ne imaginam ca tocmai ati petrecut o zi obositoare la locul de munca. Seful ti-a dat de facut o prezentare si de completat mai multe sarcini inainte de termen, dar ai uitat sa dai un telefon important.
In ciuda succeselor zilei, seara va amintiti de telefon si alunecati pe o panta negativa, facandu-va griji despre cum va afecta asta succesul la locul de munca. In loc sa reflectati asupra aspectelor pozitive si recunosterea celor negative, alegeti sa ignorati binele si sa luptati cu raul.
Auto-culpabilizarea este un alt tip comun de gandire negativa. Cand departamentul pe care-l conduci nu ajunge la targetul estimat de vanzari pentru luna care s-a sfarsit, dai vina pe tine, mai degraba decat sa recunosti ca economia lenta a dus la scaderea vanzarilor totale.
Acest tip de gandire negativa poate fi deosebit de daunator pentru psihologia bunastarii voastre. Prin asumarea vinei pentru lucruri care nu-ti apartin sau nu sunt sub controlul tau, respectul de sine si increderea in sine au parte de o lovitura serioasa.