Categories Casa si gradina

Cum iti poti cumpara cel mai bun amplificator?

Alegerea unui amplificator poate fi o chestiune de durata, mai ales daca nu cunosti foarte multe dintre caracteristicile acestui tip de produse. Pentru a alege in cunostinta de cauza, iata cateva dintre informatiile care ti-ar putea fi de folos.

Alege-ti amplificatorul in functie de spatiul in care vrei sa il folosesti. Notiunea de putere in watti este destul de relativa. De exemplu, pentru o sala de 100 de persoane, aproximativ 80 de metri patrati, este suficienta o putere de 400 W.

In aer liber, este nevoie de o putere cu 50% mai mare pentru a obtine acelasi rezultat. Majoritatea vanzatorilor are tendinta de a evidentia puterea in watti. Acest lucru duce la exprimarea acestei valori prin referirea la puterea maxima scoasa de catre amplificator sau acceptata de difuzoare. O indicatie importanta precizata este presiunea acustica exprimata in decibeli.

Cu cat presiunea este mai ridicata, cu atat este mai bun randamentul difuzoarelor. Exista trei game de valori: pana la 94 dB (utilizare in sali mici sau pentru un public aflat in aproapierea aparaturii), in jur de 96/98 dB pentru sonorizari polivalente si mai mare de 98 dB pentru sonorizari profesionale capabile sa poarte departe sunetul, de obicei cele folosite in exterior.

Dupa alegerea difuzoarelor (acesta ar trebui sa fie primul pas pentru o sonorizare completa), este destul de usoara alegerea unui amplificator tinand seama de o regula simpla: amplificatorul trebuie sa emita o putere inferioara cu 25% celei indicate de catre difuzoare.

Ideal este ca amplificatorul sa nu aiba butoane de reglare a volumului, pentru ca acestea nu trebuie sa serveasca la ajustarea volumului. Utilitatea lor este indeosebi sa depaseasca punctele slabe ale sistemelor electronice de protectie (intarziere de aprindere). Prin definitie, un amplificator emite 100% din capacitatile sale atunci cand volumele sunt date la maximum.

Reglarea volumului se face intotdeauna prin masa de mixaj controland contoarele sursa. Aici se seteaza nivelul fiecarei surse la o dB, limita zonei rosii care corespunde nivelului de dincolo unde este saturatia semnalului. Odata nivelul sursei reglat si amplificatorul deschis pe deplin, se regleaza nivelul general al placii de mixaj astfel incat toate sursele sa nu depaseasca limita de 0 dB.

Cu acest reglaj se obtine maximul de putere si capacitatea maxima a amplificatorului. Bineinteles, se poate adapta nivelul master al reglajului pentru ajustarea in functie de nevoile si capacitatile auditive ale publicului. Aceasta metoda permie obtinerea unui sunet curat si clar in locul unui zgomot infam produs de vreun DJ amator.

Noi iti oferim posibilitatea sa alegi un mixer cu amplificare ieftin cu 4 canale pentru a beneficia de o sonorizare eficienta la costuri reduse. Modelul propus de noi prezinta numeroase avantaje, cel mai mare dintre acestea fiind faptul ca este prevazut cu iesire casti pentru DJ, 4 canale, un cooler pentru racire, un egalizator grafic si intrari de microfoane multiple.

De asemenea, acesta prezinta 16 efecte digitale si este prevazut cu un cititor multimedia MP3 Player cu stick USB, are afisaj LCD, iar sunetul este de calitate inalta din categoria Hi-Fi.

Leave a Reply